Centrul Public

Centrul Public

Centrul Public este un proiect de învățare și un accelerator de idei de schimbare socială, profesională și personală, inițiat de Fundația pentru o societate deschisă.

Centrul Public se adresează celor care nu doar vor, ci și acționează pentru a schimba ceva în societate, ca cetățeni, ca antreprenori, ca organizații sau instituții, tuturor celor care vor să iasă din zona de confort personal și profesional.

Noi credem că :

  • Educația este principalul pilon al societății deschise.
  • Interesele și valorile personale se răsfrâng la nivelul comunității în care trăim. Schimbarea în bine vine din voința noastră de a construi împreună și din asumarea responsabilității în plan personal și profesional.
  • Binele trebuie fi făcut cu bună știință, în mod profesionist.
  • Buna guvernare, bazată pe transparență și onestitate, este aceea adaptată la nevoile cetățenilor, ale persoanelor fizice și ale persoanelor juridice.

Punem la dispoziția publicului nostru resurse de învățare continuă și consultanță personalizată, ateliere tematice, conferințe și evenimente, care se disting prin experiențele memorabile pe care le oferă.

Oferta Centrului Public este sistematizată în două categorii : cursuri de activism civic și antreprenoriat și anticursuri.

Cursurile și anticursurile sunt concepute modular, având durate și grade de complexitate diferite, astfel încât cei care se înscriu într-un program să își poată crea un pachet personalizat de dezvoltare.

Unele dintre cursurile noastre sunt acreditate ANC (de exemplu, Management de proiect) - așadar, oferă o certificare a unei ocupații, altele presupun un efort personal consistent de înțelegere și autoperfecționare (de pildă, cursul de Competențe antreprenoriale), în vreme ce altele propun exerciții de gândire sunt nonconformiste (de exemplu, atelierul Cum să fii (in)cult ?).

Trainerii, consultanții și moderatorii noștri au o experiență solidă în domeniul activismului civic, al consultanței de marketing și afaceri, în mediul academic și cultural.

Participarea la cursuri și evenimente se face contra cost, sumele susținând activitatea Centrului Public, sau gratuit, în funcție de tipul de eveniment și de pachetul personalizat de dezvoltare pe care l-ați ales.

Centrul Public a fost creat de Fundația pentru o societate deschisă, prin proiectul "Dezvoltarea capacității ONG-urilor și a grupurilor informale", finanțat în perioada martie 2015-aprilie 2016 din granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Proiectul "Dezvoltarea capacității ONG-urilor și a grupurilor informale" este finanțat prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 - 2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.