Centrul Public

Belbin-roluri în echipă

0STUDENȚI ÎNSCRIȘI

  Belbin-roluri în echipă

  Acesta este un training ce se adresează în mod exclusiv organizațiilor, oferind o perspectiva nouă şi revelatoare asupa muncii în echipă.

  Majoritatea oamenilor au un număr de ”Roluri de Echipă preferate”, sau comportamente pe care le prezintă în mod frecvent sau natural. Avem, de asemenea, roluri gestionabile, roluri care nu ne sunt caracteristice în mod natural, dar pe care ni le putem asuma atunci când este necesar și pe care am putea dori să le cultivăm. Avem roluri pe care nu le agreăm, iar pe acestea nu ar trebui să ni le asumăm din moment ce nu ne caracterizează.

  În această fază, efortul este de departe extraordinar, iar rezultatul slab. Dacă munca necesită Roluri de Echipă diferite de ale noastre, este mult mai indicat să căutăm să colaborăm cu persoane care au calități complementare cu ale noastre. Din moment ce oamenii tind să îndeplinească mai mult de un rol preferat, o echipă formată din 4 membri ar putea să întrunească destul de ușor toate cele 9 Roluri de Echipă: Plant, Monitor Evaluator, Specialist, Shaper, Implementer, Completer Finisher, Coordinator, Resourse Investigator, Team Worker.

  Pe scurt, filosofia Belbin se referă la celebrarea – și exploatarea – diferențelor individuale. Mesajul este acela că este loc pentru toată lumea: toate contribuțiile pozitive sunt binevenite.
  Inaintea traingului, participantii vor completa un chestionar online, care identifica profilului acestora din punct de vedere al rolurilor de echipă pe care le manifestă la locul de muncă.
  În cadrul traingului se va prezenta de asemenea funcţionalitatea echipei, distribuţia rolurilor în cadrul echipei, puncte forte şi/sau slăbiciuni ale echipei, opţiuni de acoperire a rolurilor slabe.

  Beneficiile trainigului Belbin:
  • identificarea talentelor angajaţilor, precum şi a punctelor vulnerabile ale acestora în vederea formării unor echipe echilibrate care țintesc şi obţin succesul;
  • sugestii de gestionare a comportamentele angajaţilor la locul de muncă, astfel încât să se profite cât mai mult de contribuţiile Rolurilor de Echipă;
  • sugestii despre cine ar trebui să preia sarcinile fiecărui Rol în parte, în cadrul echipei;
  • dependenţa echipei de o anumită persoană pentru a îndeplini un anumit rol.

  Despre trainer

  M-am alăturat echipei Fundaţiei pentru o societate deschisă în anul 2011 şi în prezent sunt consultant de management.

  Am absolvit Facultatea de Științe Politice, Psihologia şi Ştiinţele Educaţiei la Universitatea din Bucureşti și un masterat în managementul fondurilor structurale ale UE la Academia de Studii Economice, care mi-au oferit cunoştinţe de bază, capacitatea de a privi lucrurile în ansamblu şi de a face corelaţii şi analize.

  Din anul 2009, de când lucrez ca expert în implementarea unor proiecte finanțate atât din Fondul Social European, cât şi din surse private, am experimentat numeroase situaţii, care m-au provocat să găsesc metode şi instrumente eficiente de a gestiona proiectele și am înțeles că abilităţile specifice unui manager de proiect se dobândesc treptat din situaţii reale, mai ales din eşecuri.

  Cred cu tărie că Winston Churchill avea dreptate când spunea că ,succesul înseamnă să mergi din eşec în eşec fără să-ţi pierzi din entuziasm”.

  Pentru mine managemenul de proiect este o preocupare profesională permanentă, pe care caut să o dezvolt cu orice ocazie.

  Data, orele și costul vor fi anunțate în curând.

  Recenzii Curs

  N.A

  ratings
  • 1 stars0
  • 2 stars0
  • 3 stars0
  • 4 stars0
  • 5 stars0

  Nu s-a găsit nicio recenzie pentru acest curs.

  CURS PRIVAT
  • PRIVAT
  • 10 Zile

  Proiectul "Dezvoltarea capacității ONG-urilor și a grupurilor informale" este finanțat prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

  Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 - 2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.

  Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.