Centrul Public

Cum să fii (in)cult și să te simți bine. Cîteva repere în cultura de azi

0STUDENȚI ÎNSCRIȘI

  Cum să fii (in)cult și să te simți bine. Cîteva repere în cultura de azi

  (Nu) știți să vă orientați în cîmpul cultural? Aveți mintea deschisă, vă pasionează cititul, muzica, artele, dar simțiți că v-ați pierdut în diversitatea culturală de azi? Vi se pare uneori că e prea mult sau e prea greu, e „pentru alții”? Ați vrea să înțelegeți mai bine Omul recent de H.-R. Patapievici, dar vă plac și benzile desenate, și serialele polițiste? Nu știți de ce unii spun despre Andre Rieux că e genial, iar alții că e catastrofal?
  E normal. Vă puteți simți bine. Vă mai trebuie doar cîteva repere.

  Cultura are zeci de definiții, toate sînt valabile, dar niciuna nu e completă. Nimeni nu știe exact ce este, dar oricine are acces la ea: „culture is ordinary”, a spus cineva acum o jumătatea de veac. Și avea dreptate.

  Acest atelier vă propune o plimbare lejeră prin cultura de azi, încercînd să vă ofere reperele necesare. Este structurat în 3 module de cîte 2 ore și oferă – cu exemple diverse – o deschidere spre lumea culturală contemporană. La capătul lui, veți simți că vă orientați mai ușor și mai repede. Veți ști mai multe despre diversitatea culturală și despre formele ei de exprimare.

  Despre trainer

  Mircea Vasilescu este profesor dr. la Facultatea de Litere a Universității din București, unde predă cursuri de mass-media, marketing cultural, politici culturale. A fost redactor-șef al revistei Dilema veche (1998-2015) și a organizat 5 ediții ale Festivalului Dilema veche la Alba Iulia. A fost membru în board-ul editorial Eurozine. Detalii, aici: http://www.unibuc.ro/prof/vasilescu_m/.

  Data, orele și costul vor fi anunțate în curând.

  Recenzii Curs

  N.A

  ratings
  • 1 stars0
  • 2 stars0
  • 3 stars0
  • 4 stars0
  • 5 stars0

  Nu s-a găsit nicio recenzie pentru acest curs.

  CURS PRIVAT
  • PRIVAT
  • 10 Zile

  Proiectul "Dezvoltarea capacității ONG-urilor și a grupurilor informale" este finanțat prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

  Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 - 2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.

  Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.