Centrul Public

Scrierea creativă a cererilor de finanțare

“Sunt zeci de ani de finanțări, de scriere de proiecte! …Pe de o parte, s-au mai așezat lucrurile din punct …

26STUDENȚI ÎNSCRIȘI
 • Poza de profil pentru Adriana Vasilescu
 • Poza de profil pentru Anei
 • Poza de profil pentru Cîmpean
 • Poza de profil pentru VOICU
 • Poza de profil pentru Admin

Scrierea creativă a cererilor de finanțare

Lipsa de finanțare este una dintre problemele cele mai arzătoare pentru organizațiile nonguvernamentale din România.

Iar anul 2016 a fost o perioadă cu atât mai dificilă cu cât marile programe de finanțare (fondurile structurale, “norvegiene”, “elvețiene”) s-au închis unul după altul, ceea ce a condus la scăderea semnificativă a fondurilor care să susțină îndeplinirea misiunii organizațiilor.

Cu toții așteptăm cu nerăbdare deschiderea de noi linii de finanțare. Probabil că în următoarele luni se vor deschide suficient de multe apeluri încât să ne simțim copleșiți de volumul de muncă prefigurat.

Vă propun o abordare proactivă: veniți alături de noi, la cursul Scrierea creativă a cererilor de finanțare, pentru a vă clarifica elementele esențiale ale programelor pe care doriți să le derulați în viitor.

Acest curs prezintă o abordare practică a scrierii cererilor de finanțare, având ca scop îmbunătățirea abilităților de concepere a proiectelor, astfel încât acestea să răspundă atât obiectivelor organizației și nevoilor comunităților, cât și exigențelor finanțatorilor.

El se adresează tuturor celor care doresc să producă o schimbare, să atragă fonduri pentru derularea unor programe sau care intenționează să dezvolte strategii pe termen lung în diferite arii de intervenție.

Cursul este bazat pe principiul cooperării interactive între formator și participanți; este încurajat schimbul de idei și elaborarea acestora prin implicarea în sesiuni practice de redactare.

Costul participării la curs include 2 pauze de cafea și o pauză de prânz.

La fiecare al treilea curs accesat, beneficiați de o reducere de 30%.

Despre trainer

Mi-am început călătoria într-un sat din județul Vaslui; am avut întotdeauna profesori foarte buni, de la clasa I până când am terminat Liceul Gh. Roșca Codreanu din Bârlad. Am studiat Filosofia la Universitatea București și am ales să lucrez cu cărți – am fost redactor de carte, îngrijitor de colecție, traducător, secretar general de redacție la Editura Anastasia și Curtea Veche Publishing.

Din pasiune pentru antropologie, în 2000 am devenit cercetător cu normă întreagă – în marketing, etnografie și sociologie. Am lucrat cu agențiile Daedalus Consulting, Brennan Research, Nielsen România și ca freelancer. Încă de la sfârșitul facultății, am fost voluntar în diferite organizații non-guvernamentale.

În 2010, am hotărât să-mi folosesc experiența din mediul privat lucrând direct în comunități în cadrul unor proiecte de dezvoltare comunitară – am fost facilitator comunitar, consultant, formator, redactor de cereri de finanțare, coordonator de proiect și cercetător. Din 2012, m-am alăturat echipei de profesioniști a Fundației pentru o societate deschisă. Am o predilecție pentru mediul rural, pentru că acolo cred că se plasează o provocare pentru viitorul nostru. Și pentru ca tot ceea ce am învățat și am înțeles să nu rămână un simplu exercițiu individual, mă bucur să împărtășesc cu voi, toți cei ce veți urmări și participa la activitățile Centrului Public, experiențele călătoriei mele.

Data, orele și costul vor fi anunțate în curând.

Recenzii Curs

N.A

ratings
 • 1 stars0
 • 2 stars0
 • 3 stars0
 • 4 stars0
 • 5 stars0

Nu s-a găsit nicio recenzie pentru acest curs.

ÎNCEPE CURSUL
 • GRATUIT
 • 10 Zile

Proiectul "Dezvoltarea capacității ONG-urilor și a grupurilor informale" este finanțat prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 - 2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.