Centrul Public

Instrumente pentru cetățeni activi

Dacă vrei, poți, numai că între a vrea și a putea, e a ști cum. Dacă vrei să afli ce …

2STUDENȚI ÎNSCRIȘI
  • Poza de profil pentru Adriana Vasilescu

Instrumente pentru cetățeni activi

La întrebări precum: ce vă nemulțumește pe strada pe care locuiți? în ce ați vrea să investească primăria? ce nu merge în țara asta? , toată lumea are un răspuns, o problemă de sesizat. Doar că, de la observarea unui neajuns, până la îndreptarea lui este nevoie de documentare, mobilizare, promovare, răbdare și încăpățânare civică. Pentru aceia dintre voi care vin cu ultimele două, noi le aducem pe primele trei.

Seria de trei ateliere oferă informații de bază despre:
• cum definim o problemă a unei comunități și care sunt traseele administrative sau legale prin care o putem soluționa;
• cum promovăm cauza pentru care luptăm;
• cum mobilizăm alți oameni în jurul ei;

Despre traineri

Am absolvit Relații Internaționale și Studii Europene și masterul de Politică și cultură europeană și internațională, la Universitatea din București. Cu științele comunicării am interacționat în Franța, la Facultatea de Științele Comunicării și ale Informării a Universității Michel de Montaigne.

După facultate mi-am dat repede seama că schimbările mari vin dintr-o sumă de schimbări mici, și atunci, locul cel mai potrivit să fiu parte din cele din urmă era o organizație non-guvernamentală.

În 2011 am început să lucrez la Fundația pentru o societate deschisă. Am fost coordonatoarea Centrului Public, care era la acel moment un spațiu alternativ de promovare a drepturilor omului, a implicării civice prin filme, dezbateri, destinat tinerilor.

În cei patru ani în care am fost responsabilă de comunicare, m-am apropiat de multe domenii despre care a trebuit să povestesc mai departe, cât mai puțin tehnic, dar apropiat de realitatea pe care cercetările, campaniile de advocacy sau intervențiile comunitare o surprindeau.

În ultimul an am susținut training-uri despre PR și social media pentru organizații non-guvernamentale din Republica Moldova.

Despre trainer

Mi-am început călătoria într-un sat din județul Vaslui; am avut întotdeauna profesori foarte buni, de la clasa I până când am terminat Liceul Gh. Roșca Codreanu din Bârlad. Am studiat Filosofia la Universitatea București și am ales să lucrez cu cărți – am fost redactor de carte, îngrijitor de colecție, traducător, secretar general de redacție la Editura Anastasia și Curtea Veche Publishing.Din pasiune pentru antropologie, în 2000 am devenit cercetător cu normă întreagă – în marketing, etnografie și sociologie. Am lucrat cu agențiile Daedalus Consulting, Brennan Research, Nielsen România și ca freelancer. Încă de la sfârșitul facultății, am fost voluntar în diferite organizații non-guvernamentale.

În 2010, am hotărât să-mi folosesc experiența din mediul privat lucrând direct în comunități în cadrul unor proiecte de dezvoltare comunitară – am fost facilitator comunitar, consultant, formator, redactor de cereri de finanțare, coordonator de proiect și cercetător. Din 2012, m-am alăturat echipei de profesioniști a Fundației pentru o societate deschisă. Am o predilecție pentru mediul rural, pentru că acolo cred că se plasează o provocare pentru viitorul nostru. Și pentru ca tot ceea ce am învățat și am înțeles să nu rămână un simplu exercițiu individual, mă bucur să împărtășesc cu voi, toți cei ce veți urmări și participa la activitățile Centrului Public, experiențele călătoriei mele.

190 lei/participant
18:00-21:00
23, 24, 25 noiembrie 2016
Str. Calea Victoriei Nr.155, Bl. D1, Sc.7, et.3, biroul nr.17, Sector 1, București

Înscrie-te

Recenzii Curs

N.A

1 ratings
  • 1 stars0
  • 2 stars0
  • 3 stars0
  • 4 stars0
  • 5 stars0
CURS PRIVAT
  • PRIVAT
  • 10 Zile

Proiectul "Dezvoltarea capacității ONG-urilor și a grupurilor informale" este finanțat prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 - 2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.