Centrul Public

Cursuri și anticursuri pentru cei care nu doar vor, ci și acționează pentru a schimba ceva în societate

Centrul Public al Fundației pentru o societate deschisă relansează oferta de training și consultanță.
După o serie de programe dedicate membrilor organizațiilor non-guvernamentale și voluntarilor grupurilor informale, Centrul Public adaugă componentei civice o componentă antreprenorială și una dedicată dezvoltării personale și timpului liber.
În octombrie 2015, Fundația pentru o societate deschisă a inițiat un proiect de formare pentru membrii ONG-urilor și ai grupurilor informale – Centrul Public. 10 cursuri au răspuns nevoii reprezentanților societății civile de a afla informații de bază din domenii variate: social media, planificare financiară, management de proiect, dezvoltare comunitară.

În 2016, Centrul Public își diversifică oferta și formatele de training și își propune să devină un accelerator de idei de schimbare socială, profesională și personală. Centrul Public se adresează celor care nu doar vor, ci și acționează pentru a schimba ceva în societate, în calitate de cetățeni sau antreprenori, ca organizații sau instituții, tuturor celor care vor să iasă din zona de confort personal și profesional.

Cursuri și Anticursuri sunt cele două pachete de învățare pe care Centrul Public le propune în noua strategie.

Cursurile au două componente: Activism și Antreprenoriat, fiind destinate dezvoltării profesionale. Modulele civice sunt dedicate persoanelor care vor să schimbe în bine o comunitate, cetățenilor, dar și organizațiilor non-guvernamentale. Atelierele parcurg traseul de la identificarea problemelor, mobilizarea comunitară, scrierea sau managementul unui proiect, până la fundraising, PR și social media. Modulele de business se adresează antreprenorilor aflați la început de drum. Realizarea planului de afaceri, dezvoltarea mărcii, negocierea, vânzările și dezvoltarea organizațională vor oferi informațiile necesare oricărui start-up.
Anticursurile nu aduc rețete, ci oferă repere despre cum ne raportăm la dinamica socială, culturală.
Atelierul Cum să fii (in)cult?, susținut de profesorul universitar Mircea Vasilescu, deschide seria Anticursurilor din noua ofertă.

Cursurile deschise până la finalul acestui an sunt:
 21-22 noiembrie: Management de proiect – trainer: Dana Dumitrescu-Iomer
 23-25 noiembrie: Instrumente pentru cetățeni activi – traineri: Claudia Iordache și Marilena Andrei
 26 noiembrie: Managementul resurselor umane – trainer: Corina Ștefan
 28-29 noiembrie: Managementul schimbării – trainer: Gabriel Petrescu
Informații despre oferta completă sunt disponibile pe website-ul www.centrulpublic.ro.

Centrul Public a fost creat de Fundația pentru o societate deschisă, prin proiectul “Dezvoltarea capacității ONG-urilor și a grupurilor informale”, finanțat în perioada martie 2015-aprilie 2016 din granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

11 Noiembrie 2016

0 responses on "Cursuri și anticursuri pentru cei care nu doar vor, ci și acționează pentru a schimba ceva în societate"

Lasă un mesaj

Proiectul "Dezvoltarea capacității ONG-urilor și a grupurilor informale" este finanțat prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 - 2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.