Centrul Public

În atenția Primăriei Craiova și a Consiliului Local al municipiului Craiova

Stimată doamnă primar,
Stimați consilieri,

În Municipiul Craiova sunt înregistrate 1.640 de asociații și fundații, potrivit Registrului Asociațiilor și Fundațiilor, actualizat la 1 aprilie 2016.

Legea 350/2005, privind regimul finanțărilor nerambursabile din fondurile publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, le oferă autorităților publice posibilitatea să finanțeze activități nonprofit, desfășurate în folosul comunității de persoane fizice sau juridice. Alocarea financiară se face la inițiativa autorității publice, în funcție de fondurile disponibile, în urma organizării unei competiții deschise, cu un regulament și criterii de selecție clare.

În intervalul 2012-2015, Primăria Municipiului Craiova nu a folosit acest instrument de dezvoltare a mediului nonprofit local, potrivit răspunsului cu nr. 41072/IP /17.03.2016, oferit de Direcția Relații Publice și management documente din cadrul Primăriei, la cererea de informații adresată de Fundația pentru o societate deschisă.

Pe lângă numărul relevant al organizațiilor non-guvernamentale care ar putea beneficia de sprijin financiar prin alocarea de fonduri în temeiul legii 350/2005, investiția în activități non-profit reflectă nivelul democrației locale.

Vă solicităm ca, în proiectul de buget pentru următorul an, să luați în considerare alocarea unei sume de bani pentru susținerea activităților nonprofit desfășurate de ONG-uri sau grupuri de cetățeni.

Fundația pentru o societate deschisă a solicitat informații despre alocarea fondurilor publice în virtutea legii 350/2005 tuturor primăriilor de orașe și municipii și consiliilor județene din țară, în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacității ONG-urilor și a grupurilor informale”, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, Fondul ONG în România.

Strângem semnături ale organizațiilor non-guvernamentale aici: https://docs.google.com/document/d/1d-cNgl_WuUo4ZC_XsnE_TEhZznwlUD2YMBULRmrCPiY/edit

26 Aprilie 2016

0 responses on "Scrisoare deschisă Primăria Craiova"

Lasă un mesaj

Proiectul "Dezvoltarea capacității ONG-urilor și a grupurilor informale" este finanțat prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 - 2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.