Centrul Public

Scrisoare deschisă Primăria Râmnicu Vâlcea

În atenția Primăriei Râmnicu-Vâlcea și a Consiliului Local al municipiului Râmnicu-Vâlcea

Stimate domnule primar,

Stimați consilieri,

Autoritățile publice au posibilitatea de a susține activitățile nonprofit la nivel local și național, potrivit legii 350/2005, privind regimul finanțărilor nerambursabile din fondurile publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

În urma unei solicitări adresate de Fundația pentru o societate deschisă cu privire la finanțările pe care Primăria și Consiliul local Râmnicu-Vâlcea le-au acordat organizațiilor nonguvernamentale în perioada 2012-2015 în temeiul legii 350/2005, răspunsul Primăriei, emis cu nr. 7712/04.03.2016, a fost acela că, în lipsa solicitărilor din partea acestor organizații, nu s-au stabilit programe anuale de acordare de finanțare nerambursabilă.

Vă aducem la cunoștință, prin intermediul acestei scrisori, că este responsabilitatea autorității publice să ofere acces la finanțare nerambursabilă persoanelor fizice sau persoanelor juridice fără scop patrimonial, independent de solicitările persoanelor fizice sau juridice care desfășoară activități nonprofit în comunitate.

Finanțările în temeiul Legii 350/2005 se acordă în urma organizării unei competiții deschise, cu un regulament și criterii de selecție clare.

Așadar, oferta instituției publice trebuie să preceadă cererea organizațiilor nonguvernamentale sau a persoanelor fizice care intenționează să desfășoare activități nonprofit. Legea 350/2005 vă oferă posibilitatea să fiți proactivi, nu reactivi, la solicitările cetățenilor organizați formal sau informal, care vor să facă schimbări în folosul comunității.

Vă solicităm să includeți în proiectul de buget pentru anul următor  o sumă destinată finanțării activităților  nonprofit în temeiul legii 350/2005.

Fundația pentru o societate deschisă a solicitat informații despre alocarea fondurilor publice în virtutea legii 350/2005 tuturor primăriilor de orașe și municipii și consiliilor județene din țară, în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacității ONG-urilor și a grupurilor informale”, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, Fondul ONG în România.

Strângem semnături ale organizțaiilor non-guvernamentale aici: https://docs.google.com/document/d/1c-JgAc7r5dXoxm0gn7QT_55dkfXECo_Sq4oDnyGvEbo/edit?usp=sharing

26 Aprilie 2016

0 responses on "Scrisoare deschisă Primăria Râmnicu Vâlcea"

Lasă un mesaj

Proiectul "Dezvoltarea capacității ONG-urilor și a grupurilor informale" este finanțat prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 - 2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.